Reforma
Reforma
2. mart 2022.

Srbija je, zajedno sa svim državama članicama Ujedinjenih nacija sa Zapadnog Balkana glasala za Rezoluciju o agresiji na Ukrajinu. Generalna skupština UN-a je rezoluciju usvojila sa 141 glasom za, 35 uzdržanih i 5 glasova protiv. U rezoluciji se navodi da “Generalna skupština potvrđuje svoju posvećenost suverenitetu, nezavisnosti, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar međunarodno priznatih granica; najoštrije žali zbog agresije Ruske Federacije na Ukrajinu i kršenja člana 2 (4) Povelje UN; zahteva od Rusije da odmah prekine upotrebu sile protiv Ukrajine i da se uzdrži od bilo kakve dalje nezakonite pretnje ili upotrebe sile protiv bilo koje države članice”. Evropski parlament izražava snažno žaljenje zbog činjenice da se Srbija nije uskladila sa sankcijama EU, što šteti njenom procesu pristupanja.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/srbija-glasala-za-rezoluciju-ujedinjenih-nacija-o-agresiji-rusije-na-ukrajinu/Tagovi: , , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB