Reforma
Reforma
20. maj 2021.

Narodna skupština usvojila je Predlog izmena Zakona o zabrani diskriminacije i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti. Novoformirano Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog radilo je intenzivno na izradi ovih zakona od početka 2021. godine. Ipak, i nakon održanih javnih konsultacija i javne rasprave, pred poslanicima su se našle i do tada neviđene zakonske odredbe. Treći zakon u ovom paketu antidiskriminatornih zakona treba da reguliše istopolne zajednice, ali je njegova izrada de facto obustavljena.

Izvor: https://www.preugovor.org/Saopstenja/1645/Koalicija-prEUgovor-upozorava-na-zabrinjavajuce-i.shtml, https://otvoreniparlament.rs/akt/4512, https://otvoreniparlament.rs/akt/4511  Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB