Reforma
Reforma
21. maj 2011.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se MUP Srbije uključio u lociranje haških optuženika, nadzor komunikacije i praćenje osoba za koje se sumnja da imaju veze sa njihovim skrivanjem. Glavni  tužilac Serž Bramerc bio je zadovoljan kada su mu predočene promene u organizaciji u službama koje se bave potragom za haškim optuženicima, rekao je Dačić za Politiku, komentarišući Bramercovu sugestiju da ne bi trebalo sav teret potrage da nosi BIA. “Nije to bila primedba, nego sam ga ja informisao da se i MUP uključio u lociranje optuženika, nadzor komunikacije i praćenje osoba za koje se sumnja da imaju veze sa njihovim skrivanjem”, naveo je Dačić. On jer dodao da je obavestio Bramerca da je povećan broj zaposlenih u Službi za otkrivanje ratnih zločina i da je došlo do promene na čelu te službe.
Prema rečima Dačića, svi podaci analitički se obrađuju u saradnji s bezbednosnim službama i Bramerc je bio zadovoljan ovim promenama.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB