Reforma
Reforma
22. jul 2021.

Zagorka Dolovac izabrana je i treći put za Republičkog javnog tužioca, nakon 12 godina provedenih na toj funkciji. Ovo je ujedno i treći konkurs za izbor Republičkog javnog tužioca, na koji se prijavila samo ona. O kandidatima su mišljenje davale komisije koje formiraju Državno veće tužilaca i Republičko javno tužilaštvo, a na čelu obe instutucije je upravo Dolovac. Sam izbor zavisi od političke podrške jer Republičkog javnog tužioca predlaže Vlada Srbije po pribavljenom mišljenju nadležnog odbora Skupštine, a izbor vrši Skupština većinom glasova ukupnog broja članova. Za izbor je glasalo 168 od 171 prisutnog poslanika, dok troje nije glasalo.

Izvor: https://www.danas.rs/politika/zagorki-dolovac-treci-mandat-na-celu-republickog-javnog-tuzilastva/, https://rs.n1info.com/vesti/zagorka-dolovac-jedini-kandidat-za-republickog-javnog-tuzioca/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB