Reforma
Reforma
22. jun 2010.

Saradnja carinskih službi Narodne Republike Kine i Srbije u narednom periodu biće još efikasnija u cilju lakšeg i bržeg protoka robe i ljudi između dve zemlje, kao i zajedničke borbe uspešne borbe protiv međunarodnog krijumčarenja i nelegalne trgovine, rečeno je prilikom posete visoke delegacije Narodne Republike Kine Upravi carina Republike Srbije.
Kineska carinska delegacija, koju je predvodio Sun Jibiao, ovom prilikom zajedno sa domaćinima posetila je granični prelaz Batrovci, upoznala se sa svakodnevnim radom na ovom graničnom prelazu i razmenila iskustva sa predstavnicima Uprave carina.
Saradnja Srbije i NR Kine potvrđena je i prošlogodišnjom posetom srpske državno-privredne delegacije Kini, kada je dogovorena nabavka jedanaest najsavremenijih skenera, koje proizvodi kineska kompanija „Nuktek“. Skeneri su namenjeni kontroli robe – kamiona i kontejnera na graničnim prelazima, kao i robe na beogradskom aerodromu i doprineće efikasnijoj kontroli i zaštiti građana Republike Srbije i njihove imovine. Vrednost nabavke je oko 30 miliona dolara, a dolazak prvih skenera u Srbiju očekuje se u narednim mesecima.[1][1] http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=84Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB