Reforma
Reforma
22. jun 2021.

Na prvoj međuvladinoj konferenciji Srbije i Evropske unije po novoj metodologiji proširenja konstatovano je da je Srbija otvorila klaster 1 (Osnove), s obzirom da su sva poglavlja iz tog klastera otvorena ranije. U okviru klastera 1 nalazi se Poglavlje 32: Finansijski nadzor, koje je otvoreno u decembru 2015, Poglavlja 23: Pravosuđe i osnovna prava i 24: Pravda, sloboda i bezbednost, koje je Srbija otvorila u julu 2016. godine, Poglavlje 5: Javne nabavke, otvoreno u decembru 2016. i Poglavlje 18: Statistika, otvoreno u decembru 2018. Srbija nije otvorila nijedno novo poglavlje još od decembra 2019. godine, što stručnjaci povezuju sa stanjem u oblasti vladavine prava i demokratskih institucija u Srbiji.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/srbija-juce-nije-otvorila-klaster-1-u-pregovorima-sa-eu-izjave-premijerke-i-ministarke-neprecizne/Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB