Reforma
Reforma
22. septembar 2022.

U okviru 77. Zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u svom izlaganju da Srbija podržava teritorijalni integritet svih članica UN, uključujući u to i Ukrajinu. Takođe je naglasio da Srbija traži jasan odgovor na pitanje u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije. Na marginama sednice, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa više od 20 ministara spoljnih poslova gde je potpisano je nekoliko sporazuma, od kojih o pravnoj pomoći u građanskim stvarima i vazdušnom saobraćaju sa Brazilom, kao i ukidanju viza za diplomatske i službene pasoše sa Tadžikistanom.

Izvor: https://www.slobodnaevropa.org/a/vucic-srbija-un-ukrajina-kosovo/32045724.html

https://www.mfa.gov.rs/mediji/vesti/vise-od-20-susreta-sa-sefovima-diplomatija-na-marginama-77-zasedanja-gs-unReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB