Reforma
Reforma
23. decembar 2021.

Dejanu Stanojeviću, vozaču bivšeg direktora Koridora Srbije Zorana Babića, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu povećana je kazna i osuđen je na 4 i po godine zatvora zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila pre skoro tri godine na naplatnoj rampi „Doljevac”, u kojoj je poginula 51-godišnja žena. Stanojeviću je suđenje počelo u novembru 2019. godine, a glavna tema pre i nakon prvog ročišta bio je snimak nesreće, koji pravosudni organi nikako nisu mogli da dobiju od policije, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sam izjavio da ga je pogledao, mimo svih propisa. Babićev vozač delimično je priznao krivicu, ali kao glavnog krivca za udes video je vremenske uslove. U nedostatku dva ključna minuta snimka sa naplatne rampe sumnja se da je upravo Babić bio za volanom.

Izvor: https://www.juznevesti.com/Hronika/Babicev-vozac-pravosnazno-osudjen-na-4-godine-i-6-meseci-zatvora-zbog-nesrece-na-rampi-Doljevac.sr.html   Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB