Reforma
Reforma
23. novembar 2022.

Evropski parlament je na plenarnoj sednici usvojio rezoluciju o novoj strategiji EU za proširenje koju je podneo Tonino Picula iz Grupe socijalista i demokrata. U amandmanu na deo rezolucije koji se odnosi na Srbiju predlaže se „preispitivanje svih bilateralnih i EU fondova koji koriste srpskim vlastima kako bi se osiguralo da svi rashodi u EU budu u potpunosti u skladu sa strateškim ciljevima i interesima EU“. Takođe se ističe da pregovori sa Srbijom treba da napreduju „samo ukoliko se Srbija uskladi sa sankcijama EU prema Rusiji i učini značajan napredak u reformama vezanim za EU“.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/evropski-parlament-izglasao-rezoluciju-tonina-picule-usvojen-amandman-o-preispitivanju-eu-u-fondova-u-srbiji/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB