Reforma
Reforma
24. februar 2006.

U Klubu vojske na Topčideru, u Beogradu, počeo je prvi sastanak Grupe za reformu odbrane SCG–NATO (Defence Reform Group). Sastanak su otvorili predsedavajući Grupe za reformu odbrane SCG, pomoćnik ministra odbrane za reformu odbrane Snežana Samardžić Marković i direktor Direkcije za planiranje snaga NATO Frenk Boland.

Grupu za reformu odbrane čine predstavnici Ministarstva odbrane SCG, predstavnici Generalštaba Vojske SCG i predstavnici drugih ministarstava Srbije i Crne Gore, kao i predstavnici NATO. Grupa je osnovana radi uspostavljanja bolje koordinacije svih učesnika reforme sistema odbrane, kao i radi efikasnijeg sprovođenja reforme odbrane SCG, jačanja demokratske kontrole institucija odbrane, određivanja budućih prioriteta reforme i pripremanja SCG za učlanjenje u NATO program „Partnerstvo za mir”.Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB