Reforma
Reforma
24. novembar 2022.

Objavljen je novi Alarm izveštaj prEUgovor koalicije o napretku Srbije u klasteru 1 u izveštajnom periodu od maja do oktobra 2022. godine. U oblastima koje prati koalicija prEUgovor, Srbija je daleko od postizanja vidljivih rezultata, vladavina prava je privremeno skrajnuta geopolitičkim obzirima usled posledica ruske agresije na Ukrajinu i zategnutih odnosa na liniji Beograd – Priština. Većina reformskih aktivnosti u klasteru 1 stavljena je na čekanje zbog čekanja krajnjeg roka za formiranje vlasti koja bi trebalo da dela kao motor evropskih integracija. Jasno pozicioniranje Srbije u vezi sa ruskom invazijom na Ukrajinu tumači se kao ključno za iskazivanje strateškog opredeljenja zemlje za evropske integracije. Proces pristupanja ne sme biti cilj sam po sebi već sredstvo za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji i uređenju zemlje podseća koalicija prEUgovor.

Izvor: https://preugovor.org/Alarm-izvestaji/1772/Izvestaj-koalicije-prEUgovor-o-napretku-Srbije-u.shtmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB