Reforma
Reforma
25. mart 2021.

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o Srbiji nakon razmatranja izveštaja Evropske komisije o Srbiji iz 2019. i 2020. godinu. U rezoluciji se izražava žaljenje zbog nedostatka napretka u mnogim oblastima, a čak i nazadovanja u ključnim oblastima (politički kriterijumi, poglavlja 23 i 24). Evroposlanici su pozvali Evropsku komisiju da unapredi metodologiju izveštavanja kako bi se značajno nazadovanje uzelo u obzir, a Vladu Srbije da aktivnije u javnosti komunicira svoju privrženost evropskim vrednostima. Od Srbije se zahtevaju ubedljivi rezultati u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i izričito se pominju afere Krušik, Jovanjica, Savamala i Telekom. Evropski parlament u dokumentu naglašava da uvredljivi jezik, zastrašivanje i klevetanje političkih protivnika i predstavnika medija iz skupštinskih klupa treba najoštrije osuditi i sankcionisati. Rezolucija je usvojena sa 538 glasova za, 69 glasova protiv i 79 uzdržanih.

Izvor: https://www.glasamerike.net/a/srbija-evropski-parlament-rasprava-/5827908.html, http://bit.ly/EPResRS2021Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB