Reforma
Reforma
25. mart 2022.

Predsednik srpske liste na Kosovu Goran Rakić saopštio je Odluku o suspenziji učešća srpskih predstavnika u kosovskim institucijama. Srpska lista i srpske sudije i tužioci obustavljaju rad u kosovskim institucijama zbog odluke Sudskog saveta Kosova da suspenduje predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljanu Stevanović koja je učestvovala na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Organizovana je protestna šetnja sa glavnom porukom da se “prestane sa institucionalnim nasiljem nad Srbima”. Još protestnih šetnji je organizovano i u Gračanici i Severnoj Mitrovici protiv odluke Vlade Kosova da ne dopusti održavanje srpskih parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu.

Izvor: https://www.slobodnaevropa.org/a/protest-srba-kosovo-onemogućavanje-glasanja-srbija/31770307.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB