Reforma
Reforma
25. novembar 2021.

Nakon nekoliko incidenata Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji postavila je pitanje za opštinu Vračar, grad Beograd, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vladu i predsednika Srbije kada će omogućiti da se ukloni ilegalni mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici, koji „savez državnih institucija, policije i huligana uspešno čuva već 15 dana”. Umesto da podrže stanare Njegoševe da uklone mural na osnovu rešenja opštinske inspekcije, državni organi su omogućili huliganima da uspostave vlast na toj raskrsnici, određuju ko može a ko ne može da prođe, fotografiše ili zastane i dodatno da nezakonito oslikaju još dva portreta na fasadama – uključujući još jednog ratnog zločinca Dražu Mihajlovića, navodi se u saopštenju.

Izvor: https://rs.n1info.com/vesti/inicijativa-ugao-gde-je-oslikan-mural-mladicu-deo-grada-gde-vladaju-huligani/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB