Reforma
Reforma
26. jul 2012.

Usvojene su izmene Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti. Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost od sada će biti lice koje imenuje predsednik Republike, a ne šef kabineta predsednika Republike po automatizmu. Kriterijumi za imenovanje na poziciju sekretara Saveta, međutim, nisu utvrđeni. Narodna skupština usvojila je izmene po hitnom postupku, samo tri dana nakon što joj je predlog uputila grupa od 126 poslanika. Ove zakonske promene su omogućile da Aleksandar Vučić, tadašnji vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke, bude kasnije postavljen za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor:  http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/1145936/usvojeni-zakoni-o-ministarstvima-i-vladi-.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB