Reforma
Reforma
26. novembar 2010.

Direktori srpske i crnogorske carine, Predrag Petronijević i Božidar Vuksanović, potpisali su, 26. novembra 2010. godine, Protokol o zajedničkoj graničnoj kontroli u železničkom saobraćaju, čime su otvorili mogućnost za brži protok robe i ljudi između dve države, ali i za efikasniju kontrolu.

Kontrola železničkog saobraćaja između dve države vršiće se samo u železničkoj stanici Bijelo Polje, gde će se nalaziti sve granične službe zemlje i gde će biti vršene sve granične formalnosti i pregled roba. Kontrola putnika vršiće se u vozovima u pokretu.
Potpisivanjem Protokola nadležnih graničnih službi, stvoreni su uslovi za racionalniju i bržu primenu carinskih postupaka i procedura. Ovim protokolom omogućena je integrisana i koordinirana kontrola u železničkom transportu, kao i razmena iskustava u cilju poboljšanja efikasnosti rada.[1][1] http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=172Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB