Reforma
Reforma
26. septembar 2018.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, osuđen je presudom Prekršajnog suda u Beogradu kao odgovorno lice u Ministarstvu odbrane – Vojnobezbednosnoj agenciji koje nije odgovorilo Centru za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) na zahteve za pristup informacijama od javnog značaja. Informacije koje je CRTA tražila odnose se na incident koji se dogodio tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu 2014. godine, a koji je istraživala i VBA, kao i na broj pristupa zadržanim elektronskim podacima koje je ova služba ostvarila tokom 2014. i 2015. Prekršajni sud je utvrdio da ovi podaci nisu označeni kao poverljivi, što je VBA navodila kao razlog za odbijanje zahteva.

Izvor: https://crta.rs/prekrsajni-sud-presudio-ministar-vulin-osudjen-na-novcanu-kaznu-zbog-uskracivanja-informacija-od-javnog-znacaja-crti/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB