Reforma
Reforma
28. mart 2021.

Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Kosjeriću sa 67,23 odsto, u Zaječaru je dobila podršku 47 odsto birača, dok je u Preševu dobila šest odsto podrške, saopštili su preliminarne rezultate iz SNS-a. Osim džipova i drugih automobila sa registarskim tablicama drugih gradova, kojima su aktivisti i članovi SNS dovozili građane na birališta, izbore u Zaječaru i Kosjeriću obeležio je i veliki broj birača koji su glasali van biračkih mesta, zbog toga što su, navodno, u izolaciji, jer su inficirani koronavirusom.

Na izborima u Preševu nadmetale su se uglavnom političke stranke lokalne albanske nacionalne manjine, dok su izbori u Zaječaru i opštini Kosjerić bili primeri intenzivne funkcionerske kampanje. Transparentnost Srbija zabeležila je 21 posetu članova Vlade ovim mestima tokom mesec dana predizborne kampanje, u poređenju sa 22 puta tokom prethodne četiri godine. U Zaječaru pravo glasa ima 50.741 građana, u Kosjeriću njih 9.329, a u Preševu oko 42.000 građana.

Izvor: https://www.danas.rs/vesti/politika/napredanjacima-aposlutna-vecina-u-zajecaru-kosjericu-u-presevu-sest-odsto-glasova/, https://www.transparentnost.org.rs/index.php/sr/aktivnosti-2/pod-lupom/11912-zvanicnici-uoci-lokalnih-izbora-opsedaju-zajecar-i-kosjericTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB