Reforma
Reforma
29. jul 2021.

Tri zemlje koje su bile povezane inicijativom „mini-Šengena” – Albanija, Severna Makedonija i Srbija – potpisale su u Skoplju nove sporazume kojima je ta inicijativa ojačana, a uz to je dobila i novo ime – „Otvoreni Balkan”. Potpisani su Memorandum o razumevanju i saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na Zapadnom Balkanu, Memorandum o razumevanju i saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada i Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na Zapadnom Balkanu.

Izvor: https://balkans.aljazeera.net/news/balkan/2021/7/29/danas-objava-novog-naziva-inicijative-mini-sengen, https://www.preugovor.org/Alarm-izvestaji/1688/Izvestaj-koalicije-prEUgovor-o-napretku-Srbije-u.shtml str. 34Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB