Reforma
Reforma
29. mart 2011.

Ministar unutrasnjih poslova Srbije Ivica Dačić i parlamentarni državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Nemačke Ole Šreder potpisali su danas u Beogradu Protokol o readmisiji kojim je predviđen niz aktivnosti na sprečavanju lažnih azilanata.
Šreder i Dačić su, posle  potpisivanja tog dokumenta, naglasili da je Srbija politički slobodna zemlja i da ne postoji razlog za zahtevima, pretežno Roma, za dobijanjem azila u Nemačkoj.
Oni su potpisali Protokol između vlada dve države “o sprovođenju Sporazuma između Evropske zajednice i Republike Srbije o readmisiji lica koje nezakonito borave” na području Nemačke.
Šreder je istakao i da je Nemačka ukinula svaku vrstu novčane pomoći za povaratak azilanata, dok je Dačić najavio i edukativnu kampanju u Srbiju kako bi se objasnilo da vizna liberalizacije ne znači i dobijanje posla.[1]Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB