Reforma
Reforma
29. septembar 2018.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopšteno je da su specijalne jedinice kosovske policije ROSU raspoređene na području jezera Gazivode kako bi se omogućila poseta Hašima Tačija, predsednika Kosova. Srpski politički vrh ovakav akt ocenio je kao „protivpravan i suprotan svim međunarodnim dogovorima“, te su „snage bezbednosti podignute na najviši stepen pripravnosti“. Portparol KFOR-a istakao je da KFOR nije dobio obaveštenje o ulasku ROSU na sever Kosova, dok je EU pozvala obe strane na „smirivanje situacije“.

Izvor:

http://rs.n1info.com/Vesti/a423975/Specijalci-ROSU-na-Gazivodama.html i https://www.srbija.gov.rs/vest/335632/rosu-na-gazivodama-mimo-svih-sporazuma.phpi www.srbija.gov.rs/vest/335671/rosu-se-povukle-sa-severa-kosmeta.phpTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB