Reforma
Reforma
29. septembar 2022.

Pismo ministrima u Vladi Srbije uputili su članovi interparlamentarne grupe za LGBTQ+ prava u Evropskom parlamentu u kom se navodi da način na koji je organizovana šetnja u okviru Europrajda nije u skladu sa obavezama Srbije prema Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima. Izrazili su zabrinutost zbog sistematske mržnje LGBTQ+ zajednici koja je bila prisutna u danima Europrajda i smatraju da taj sistemski problem treba da reši Vlada. Ističu da je Srbija dužna da zaštiti slobodu mirnog okupljanja dozvoljavanjem ovog marša i zaštiti demonstrante, obezbeđujući bezbednost svih.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/pismo-poslanika-evropskog-parlamenta-nacin-na-koji-je-organizovan-europrajd-nije-u-skladu-sa-obavezama-srbije/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB