Reforma
Reforma
3. oktobar 2021.

U centralnoj beogradskoj ulici „Fondacija Kapetan Dragan” danima prikuplja potpise za predsedničko pomilovanje Zvezdana Jovanovića, pripadnika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, koji je priznao da je ubio premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Na čelu Fondacije nalazi se Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je odslužio dugogodišnju kaznu zatvora zbog počinjenih ratnih zločina u Hrvatskoj. Peticiju za oslobađanje Zvezdana Jovanovića obezbeđivali su pripadnici ekstremno-desničarske organizacije „Levijatan”, koja je poznata po antimigrantskim i nacionalističkim stavovima i akcijama. Predstavnici državnih institucija na ovu inicijativu nisu reagovali.

Izvor: https://nova.rs/vesti/drustvo/kapetan-dragan-peticija-zvezdan-jovanovic/, https://www.dw.com/sr/peticija-kapetana-dragana-uz-pre%C4%87utnu-podr%C5%A1ku-vlasti/a-59534199 Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB