Reforma
Reforma
30. septembar 2021.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen posetila je Srbiju. U Beogradu se sastala sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem, dok je dan ranije imala sastanak u Prištini sa premijerom Kosova* Aljbinom Kurtijem. Zapadnobalkanska turneja Fon der Lajenove dolazi u momentu kada lokalni Srbi na severu Kosova jedanaesti dan zaredom blokiraju granične prelaze Jarinje i Brnjak zbog spora Srbije i Kosova oko registarskih tablica.

Predsednica Evropske komisije pohvalila je napredak Srbije na evropskom putu prilikom svečanog otvaranja radova na modernizaciji železničke deonice Niš-Brestovac, u sklopu međunarodnog železničkog Koridora 10. Ukupna vrednost modernizacije te deonice iznosi 59,9 miliona evra, 85 odsto finansira se iz bespovratnih sredstava obezbeđenih iz fonda Evropske unije, a 15 odsto iz budžeta Srbije.

Izvor: https://www.slobodnaevropa.org/a/evropska-komisija-fon-der-lajen-beograd/31485614.htmlTagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB