Reforma
Reforma
31. jul 2022.

Lokalni Srbi na severu Kosova su kamionima blokirali puteve koji vode ka graničnim prelazima Brnjak i Jarinje nekoliko sati pre najavljenog stupanja na snagu dve odluke Vlade Kosova koje se odnose na srpske registarske tablice i dokumenta. Odluka se odnosi na izdavanje ulazno-izlaznih dokumenata za državljane Srbije koji ulaze na Kosovo i o promeni srpskih registarskih oznaka. Kosovske vlasti su istog dana u ponoć krenule da izdaju dokumente za ulaz i izlaz svima koji imaju dokumenta Republike Srbije. Vlada Republike Kosova je obećala da će uklanjanjem barikada i obezbeđenjem slobode kretanja, pomeriti sprovođenje odluka za 1. septembar 2022. godine.

Izvor: https://www.slobodnaevropa.org/a/kosovo-sever-blokada/31967834.html https://www.slobodnaevropa.org/a/kosovo-sever-blokade-jarinje-brnjak-tablice-dokumenti/31968421.htmlTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB