Reforma
Reforma
31. mart 2018.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti objavio je godišnji izveštaj za 2017. godinu. U izveštaju se navodi da u čak 78% slučajeva državne institucije dostavljaju informacije tek nakon intervencije Poverenika, što svedoči o namernom i svesnom ignorisanju zakonskih obaveza od strane organa vlasti. Situacija u oblasti zaštite podataka o ličnosti takođe je ocenjena kao „loša i veoma zabrinjavajuća“. Tako se ističe da brojne važne oblasti poput video-nadzora i biometrije ostaju neregulisane. U izveštaju se naglašava da su aktivnosti Poverenika višestruko porasle i da trenutno stanje u dvema oblastima negativno utiče na dinamiku procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Izvor:

https://www.poverenik.rs/images/stories/dokumentacija-nova/izvestajiPoverenika/2017/2017CirGodisnjiIzvestaj.pdfReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB