Reforma
Reforma
4. decembar 2021.

Drugu subotu zaredom, neke od ključnih puteva i saobraćajnica u 50 gradova Srbije blokirale su hiljade demonstranata nezadovoljnih načinom na koji država rešava ekološke probleme. Zahtevi protesta su da se povuku izmene Zakona o eksproprijaciji i izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, u kojima organizatori protesta vide skrivene planove Vlade Srbije da omogući eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji, uz potencijalno ogromne ekološke probleme. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istog dana posetio selo Gornje Nedeljice u dolini Jadra, oblasti gde je najavljeno otvaranje rudnika kompanije Rio Tinto da bi razgovarao s građanima i čuo njihovo mišljenje o ovom projektu.

https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-59520271, https://www.danas.rs/vesti/drustvo/blokade-u-50-gradova-gde-ce-sve-gradjani-sutra-protestovati/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB