Reforma
Reforma
4. februar 2022.

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je konačni rezultat referenduma o promeni Ustava Srbije u oblasti pravosuđa. Rezultati su pokazali da je za promenu glasalo 59,62% glasača, dok je 39,35% glasalo protiv. Ukupan broj glasača upisanih u birački spisak bio je 6510323, dok je ukupan broj glasalih 1995215.

Protiv ustavnih promena u oblasti pravosuđa je u Beogradu glasalo 54% izašlih građana. Za ustavne promene glasalo je 45% izašlih građana u Beogradu. Izjasnilo se 45,98% građana Niša gde je protiv glasalo 53,28% što pokazuju podaci podkomisije Republičke izborne komisije u Nišu. Građani Novog Sada su većinski glasali protiv izmena Ustava u oblasti pravosuđa na referendumu. Na šest od ukupno 10 glasačkih mesta u Sremskim Karlovcima većina je zaokružila „ne“.

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4688850/referendum-pravosudje-konacni-rezultati-rik.html

https://n1info.rs/vesti/u-beogradu-vecina-izaslih-ipak-glasala-za-ne/

https://n1info.rs/vesti/021-gradjani-novog-sada-vecinski-su-glasali-protiv-izmena-ustava-na-referendumu/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB