Reforma
Reforma
4. jul 2020.

Radovan Mitrašinović imenovan je 20. put na mesto vršioca dužnosti generalnog inspektora vojnih službi bezbednosti. Na toj poziciji Mitrašinović se nalazi od decembra 2014. godine. Od tada ga je Vlada redovno imenovala na tromesečne periode, a samo jedanput na šest meseci. Vedeizacija javne uprave je problem koji kritikuje i Evropska komisija, a domaći stručnjaci objašnjavaju da je glavni razlog za opstanak ove prakse obezbeđenje poslušnosti imenovanog lica, pošto vršilac dužnosti može biti zamenjen bilo kada bez ikakvog obrazloženja.

Izvor: https://www.srbija.gov.rs/extfile/sr/475653/kadrovska-resenja0262_cyr.ziphttps://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3985042/vd-stanja-praksa-eu-drzavni-sludjbenici.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB