Reforma
Reforma
4. jun 2021.

Predsednik gradske opštine Palilula u Beogradu i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić uhapšen je zbog sumnje da je, zajedno sa svojim saradnicima, stupao u kontakt sa nelegalnim investitorima, koji su gradili objekte bez odgovarajućih dozvola, te uzimao od njih novac kako im ne bi slao građevinske inspekcije. Potom su u službene isprave unosili lažne podatake, koji omogućavaju da ti objekti jednoga dana budu ozakonjeni. Prema objavljenim vestima, Aleksandar Jovičić se brani tvrdnjama da 350 hiljada evra u gotovini, suma koja je kod njega nađena, potiče od ušteđevine i svadbenih poklona.

Izvori: https://www.blic.rs/vesti/hronika/350000-evra-u-koverti-saznajemo-ovako-se-aleksandar-jovicic-pravdao-na-saslusanju-te/svnv1e5, https://www.srbija.gov.rs/vest/550800/uhapsen-predsednik-opstine-palilula-aleksandar-jovicic.phpTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB