Reforma
Reforma
4. oktobar 2011.

Prvi potpredsedik Vlade zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Slovačke potpisali su danas u Bratislavi Sporazum o uzajamnoj pomoći u slučaju vanrednih situacija. Nakon potpisivanja dokumenta, ministar Dačić je istakao da  je Sporazum potpisan iz predostrožnosti, naglasivši  da se nada da nikad neće biti primenjen. Ministar Dačić se zahvalio Slovačkoj na podršci Srbiji u evropskim integracijama i stavovima po pitanju Kosova i Metohije. Posetu Slovačkoj, ministar Dačić je započeo susretom sa kolegom Danijelom Lipšicom, koji je istakao i da je saradnja u oblasti unutrašnjih poslova dve države dobra i dugogodišnja. “I u operativnom smislu saradnja između  naše dve policije je veoma dobra i imali smo do sada veliki broj zajedničkih akcija, istakao je ministar Dačić.”
Prema njegovim rečima, saradnja policija i ministarstava dve države se razvija i u drugim oblastima “u smislu razmene iskustava, zajedničkih obuka, vežbi, seminara, razmene policije  između Bačkog Petrovca gde žive Slovaci i Mitrova gde su Srbi.”[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB