Reforma
Reforma
4. septembar 2014.

Zaštitnik građana sproveo je kontrolu BIA radi provere da li Agencija koristi meru tajnog pretresa stana. Zaštitnik građana uputio je Bezbednosno-informativnoj agenciji izveštaj nakon sprovedenog nadzora nad radom tog organa. Utvrđeno je da u primeni mere tajnog pretresa, BIA poštuje ustavnu garanciju nepovredivosti stana. Osim toga, meru tajnog pretresa nužno je urediti zakonom i propisati da može da se sprovodi samo po odluci suda ili drugog organa nezavisnog od BIA. Mora se i unaprediti znanje pripadnika BIA i unutrašnja kontrola kako prilikom primene mere tajnog pretresa ne bi bilo slučajeva prekoračenja ovlašćenja.

 

Izvor: https://www.dijalog.net/izvestaj-ombudsmana-o-nadzoru-nad-radom-bia/, https://www.ombudsman.rs/index.php/lang-sr/izvestaji/posebnii-izvestaji/3454-2014-09-15-12-40-15Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB