Reforma
Reforma
5. avgust 2022.

Ministarstvo za evropske integracije saopštilo je da je Evropska unija odobrila Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata u oblasti transporta, energetike, digitalne i socijalne infrastrukture.

Za projekte iz sektora transporta dodeljena su sredstva za modernizaciju železničke pruge Niš-Dimitrovgrad i rekonstrukciju postojećeg koloseka i izgradnje drugog koloseka na deonici Stalać – Đunis, ali i za obezbeđivanje bezbedne plovidbe na Dunavu.

U sektoru energetike dodeljena su sredstva za realizaciju Transbalkanskog koridora i za uvođenja sistema „pametnog merenja potrošnje električne energije“. Sredstva su dodeljena i za izgradnju novog objekta Univerzitetske dečije klinike „Tiršova 2“, a u sektoru infrastrukture odobren je projekat koji će obezbediti uvođenje brzog interneta u ruralnim područijima.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/srbiji-od-eu-preko-220-miliona-evra-bespovratnih-sredstava/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB