Reforma
Reforma
5. decembar 2022.

Evropska Komisija je predstavila Akcioni plan EU za Zapadni Balkan nakon Ministarskog sastanka za pravosuđe i unutrašnje poslove na nivou EU-Zapadni Balkan koji je održan 3. novembra u Tirani. Novi Akcioni plan ističe jačanje upravljanja granicama i usklađivanje vizne politike kako bi se odgovorilo na povećan broj neregularnih prelazaka granica EU sa državama Zapadnog Balkana. Ovaj plan zasniva se na 5 stubova u okviru kojih je predloženo 20 operativnih mera – jačanje upravljanja granicama duž rute; brze procedure za dobijanje azila i kapacitet podrške za prijem; borba protiv krijumčarenja migranata; unapređenje saradnje o readmisiji i povratku i usklađivanje vizne politike.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/akcioni-plan-eu-za-zapadni-balkan-uskladjivanje-viznog-rezima-neophodno-za-smanjenje-neregularnih-migracija/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB