Reforma
Reforma
6. april 2021.

Kompanija „Millenium team” podnela je 11 tužbi protiv raznih medija, sa paušalnim odštetnim zahtevima od po 100.000 evra, objavila je organizacija Građanske inicijative. Mediji su tuženi jer su izveštavali sa konferencija za medije Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke (NS). Vuk Jeremić je više puta kritički govorio o firmi „Millenium team”, koja radi na nekoliko najvećih državnih građevinskih projekata, poput „Beograda na vodi”. Na meti ove kompanije našli su se lokalni mediji sa juga Srbije, poput agencije Jugpress, protiv koje su podnete dve tužbe, zatim portal Info Vranjske, dnevni list Danas, TV N1, TV Nova S i Adria media group. Strateške tužbe protiv učešća javnosti poznate su kao mehanizam za finansijsko iznurivanje kritičkih medija.

Izvor: https://www.gradjanske.org/milenijum-tim-tuzio-info-vranjske-i-jugpres-uz-odsetni-zahtev-od-300-000-evra/, https://www.balcanicaucaso.org/bhs/zone/Srbija/SLAPP-tuzbe-stigle-i-u-Srbiju-210325 Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB