Reforma
Reforma
6. februar 2018.

Srbija bi mogla da stekne status punopravne članice u EU do 2025, navodi se u „Strategiji za verodostojnu perspektivu proširenja i pojačan angažman EU na Zapadnom Balkanu“ koju je objavila Evropska komisija. Po prvi put se u jednom aktu EU ističe da su u svim državama Zapadnog Balkana prisutni elementi zarobljavanja države. Tako se posebno naglašava sveprožimajući problem korupcije i organizovanog kriminala, kao i isprepletenost privatnog i javnog interesa u zemljama regiona. Sveobuhvatni pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom ističe se kao hitan i najvažniji korak za napredak u procesu pristupanja EU.

Izvor:

https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/communication-credible-enlargement-perspective-western-balkans_en.pdfhttps://europeanwesternbalkans.rs/sta-tacno-pise-u-strategiji-prosirenja-eu/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB