Reforma
Reforma
6. jul 2011.

Sednica Saveta Svetske carinske organizacije održana je od 23. do 25. juna 2011. godine u Briselu, a Republiku Srbiju na tom skupu predstavljala je visoka delegacija Uprave carina predvođena direktorom Predragom Petronijevićem.

Reč je o najznačajnijem godišnjem skupu SCO, te tako ne čudi što je ovogodišnju skupštinu obeležilo učešće velikog broja visokih zvaničnika: A. Šemete, komesara EU za poreze i carinsku uniju, reviziju i borbu protiv prevara, V. Defa, generalnog direktora DG TAXUD-a, P. Lame, generalnog sekretara STO, B. Raumonda, generalnog sekretara ICAO (Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo), J. Napolitane, sekretarke za državnu bezbednost SAD, D. Bruta, predsednika UPS International i dr.
U izlaganjima pomenutih zvaničnika naglašavan je značaj saradnje nadležnih institucija na međunarodnom i nacionalnom nivou. J. Napolitano istakla je potrebu saradnje međunarodnih organizacija u jačanju bezbednosti lanca snabdevanja, pre svega SCO, ICAO, IMO (Međunarodna pomorska organizacija) i UPU (Međunarodna poštanska unija). A. Šemeta je potvrdio značaj saradnje organizacija i skrenuo pažnju na važnost SCO Okvirnih standarda koji pružaju standarde za bezbednost i olakšice u međunarodnoj trgovini. Elementi ovog instrumenta inkorporirani su u carinske propise EU.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB