Reforma
Reforma
6. jul 2022.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su Rezoluciju o Srbiji. Glavne preporuke tiču se otvaranja novih pregovaračkih poglavlja tek kada Srbija preduzme neophodne mere u usklađivanju sa spoljnopolitičkom pozicijom EU, ali i kada preduzme reforme u oblasti vladavine prava. Poziva se Srbija da preispita svoje odnose sa Rusijom i da prekine oblike vojne saradnje, ali se izražava i zabrinutost zbog navoda o prisluškivanju ruske opozicije u Beogradu od strane srpskih vlasti. Poziva se da Srbija pokaže volju za preduzimanje reformi, posebno onih koje su povezane sa vladavinom prava. Takođe se spominje da bi vlasti u Srbiji trebalo da preduzmu dodatne korake u cilju povećanja sloboda medija i garantovanja slobode izražavanja, nezavisnosti medija i medijskog pluralizma.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/izglasana-rezolucija-ep-o-srbiji-napredak-u-pregovorima-tek-posle-sankcija-rusiji-i-reformi-vladavine-prava/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB