Reforma
Reforma
6. jun 2011.

Tokom maja i juna u studijskim posetama Francuskoj boravilo je 60 carinskih službenika Uprave carina Republike Srbije u okviru tvining projekta između carinskih službi Srbije i Francuske, čija je realizacija otpočela septembra 2010. godine. Studijske posete organizovane su u obe komponente projekta, analizi rizika i naknadnim kontrolama.

Program studijske posete organizovan je za 30 carinskih službenika Odeljenja za analizu i upravljanje rizikom, Odeljenja za obaveštajne poslove i Odeljenja za carinske istrage Sektora za kontrolu primene carinskih propisa. Plan posete, identičan za obe grupe od po 15 učesnika, obuhvatao je obilazak Interregionalnih Direkcija carine Roissy i Nord Pas-de-Calais et Picardie. Sedište interregionalne Direkcije Roissy nalazi se na aerodromu Charles de Gualle, gde su učesnici proveli jedan dan i imali priliku da se upoznaju sa radom jedinice za kontrolu robnog prometa, kao i jedinice za nadzor putničkog prometa.
U okviru ovog programa organizovana je i studijska poseta za 30 carinskih službenika Odeljenja za naknadnu kontrolu Sektora za tarifske poslove. Prva grupa od 15 učesnika posetila je Montpellier i Perpignan sa ciljem upoznavanja sa radom Regionalne službe za carinske kontrole. Druga grupa od 15 učesnika bila je u paralelnoj poseti dvema Regionalnim Direkcijama u Parizu.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB