Reforma
Reforma
6. jun 2022.

Poslanici Evropskog parlamenta unutar Odbora za spoljne poslove (AFET) su izglasali usaglašeni tekst rezolucije o Srbiji. EP poziva Srbiju da pruži vidljive rezultate u oblasti borbe protiv korupcije, ali i sa zabrinutošću primećuje da u slučajevima Krušika i Telekoma Srbija nema dostupnih informacija o toku istrage. EP ponovo poziva vlast u Srbiji da istraže sve okolnosti i krivično gone sve odgovorne osobe za rušenje privatne imovine u Savamali. Takođe, pozivaju se vlasti Srbije da istraže i krivično gone sve koji su imali navodne veze sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka. U delu amandmana izražavca se zabrinutost zbog bliske veze sa Ruskom Federacijom u vojnoj sferi, ali se i nedvosmisleno traži od Srbije da uvede sankcije Rusiji i usklade se sa sankcijama EU.

Izvor: https://europeanwesternbalkans.rs/usvojen-izvestaj-o-srbiji-na-odboru-za-spoljne-poslove-u-evropskom-parlamentu/Tagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB