Reforma
Reforma
6. mart 2021.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat, otac i sin bili su prisluškivani 1.572 puta, odnosno registrovano je toliko telefonskih kontakata koji su ilegalno bili beleženi, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Ovim se afera prisluškivanja predsednika ponovo stavlja u žižu javnosti, iako svaki put bez ikakvog epiloga.

Na istoj konferenciji za novinare, koju su uživo prenosile televizije sa nacionalnom frekvencijom, ministar Vulin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazali su fotografije tela žrtava uhapšene kriminalne grupe Veljka Belivuka, u cilju alarmiranja javnosti na brutalnost zločina za koje se grupa tereti.

Izvor: https://www.danas.rs/vesti/politika/vulin-vucic-i-njegova-porodica-prisluskivani-1-572-puta-svi-na-poligrafu-pali/, https://rs.n1info.com/vesti/prikazane-fotografije-tela-mladica-za-cija-ubistva-se-sumnjici-belivukova-grupa/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB