Reforma
Reforma
6. novembar 2021.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE objavio je test o izuzetno teškim uslovima života 750 vijetnamskih i kineskih radnika, koji su angažovani na gradilištu fabrike kompanije „Linglong” u Zrenjaninu. Oni žive u neuslovnim i trošnim barakama, koje su ranije služile kao skladišta u industrijskoj zoni Zrenjanina, bez pijaće vode, tople vode i grejanja, povremeno i bez struje. Navode je kasnije potvrdila i televizija N1. Istaknuto je da neki od vijetnamskih radnika žele da se vrate u otadžbinu, ali da su im pasoši oduzeti i da je vijetnamska agencija koja ih je dovela prekinula svaki kontakt sa njima.

https://voice.org.rs/vise-od-750-vijetnamaca-i-kineza-u-industrijskoj-zoni-zrenjanin-beznade-nevidljivih/, https://rs.n1info.com/vesti/vijetnamski-radnici-iz-linglonga-nemamo-vodu-ni-struju-sve-je-lose-i-prljavo/, https://www.preugovor.org/Brze-reakcije/1695/Propusti-drzave-u-slucaju-izgradnje-fabrike.shtmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB