Reforma
Reforma
6. oktobar 2021.

Na samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana održanom u Brdu kod Kranja usvojena je zajednička deklaracija kojom se potvrđuje evropska budućnost regiona. Za razliku od prethodnih deklaracija, ovaj put izričito se pominje proširenje, iako uz rezerve u vezi sa apsorpcionim kapacitetom same Unije koja treba iznutra da se reformiše. Lideri su se saglasili da unaprede Ekonomski i investicioni plan od skoro 30 milijardi evra (EIP) za region, uz fokus na strateškim ulaganjima u transportne i energetske mreže regiona, zelenoj i digitalnoj agendi, podršci privatnom sektoru i izgradnji zajedničkog regionalnog tržišta.

Izvor: https://europa.rs/deklaracija-iz-brda-kod-kranja/, https://fonet.rs/produkcija/kvaka23/36037440/mimikrija-reformi.htmlTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB