Reforma
Reforma
6. septembar 2014.

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović, nekadašnji prvi čovek VBA, na okruglom stolu Beogradskog centra za bezbednosnu politiku izložio je da su službe bezbednosti danas u Srbiji rascepkane, nisu uvezane, u rivalskom su odnosu, i potrebno ih je integrisati u tri nove celine. Jedna bi bila obaveštajna, u koju bi se spojili Vojnoobaveštajna agencija (VOA) i obaveštajni deo BIA. Druga bi bila kontraobaveštajna i činili bi je Vojnobezbednosna agencija (VBA) i kontraobaveštajni sektor BIA, dok bi treći segment bio Republički istražni biro, zadužen za organizovani kriminal.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:508976-Nase-tajne-sluzbe-radice-kao-BNDTagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB