Reforma
Reforma
7. decembar 2011.

Prvi potpredsednik Vlade – zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić – izjavio je u Ženevi da je Republika Srbija opredeljena da se pitanje izbeglih i raseljenih lica u regionu što pre reši. Ministar Dačić, koji učestvuje na ministarskoj konferenciji Komesarijata za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR), rekao je da je u planu da Srbija, zajedno sa drugim zemljama u regionu, sredinom naredne godine organizuje donatorsku konferenciju koja bi imala za cilj da se prikupi 500 miliona evra za rešavanje problema izbeglih i raseljenih lica. Prema njegovim rečima, oko 200 hiljada raseljenih sa Kosova i Metohije koji žive u ostalim delovima Srbije takođe su tema kojoj u aktivnostima UNHCR  treba posvetiti značajnu pažnju.
Ministar Dačić je naglasio da je Republika Srbija danas svečano pristupila  Konvenciji o smanjenju broja lica bez državljanstva, koja je usvojena na današnji datum  pre 50 godina.
„Promenom Zakona o državljanstvu nijedno lice koje se nalazi na teritoriji Srbije neće  ostati bez državljanstva“, rekao je ministar Dačić podsetivši da je u Srbiji  omogućeno ne samo dvojno već i višestruko državljanstvo, kako bi se prevazišli svi problemi koji su u prošlosti opterećivali region. „S druge strane značajan broj ljudi iz zemlja afroazijskog kompleksa traži azil u Srbiji, tako da ćemo, u narednom periodu pitanje njihovog smeštaja, prihvatilišta za azilante, odnosno ilegalne migrante morati da rešavamo zajedno sa UNHCR“, rekao je ministar Dačić, podsetivši da je Srbija usvojila Zakon o azilu. [1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB