Reforma
Reforma
7. jul 2010.

U Briselu je od 24. do 29. juna 2010. godine održana 115/116 sednica Saveta za carinsku saradnju rukovodećeg tela Svetske carinske organizacije i Forum za upravljanje rizikom. Carinsku službu Srbije na tom skupu predstavljali su direktor Predrag Petronijević i pomoćnik direktora u Sektoru za kontrolu primene carinskih propisa Aleksandar Vulović.
Na sednici Saveta za carinsku saradnju razmatrana su pitanja koja se tiču vizije “Carine u 21. veku” uključujući globalno umrežavanje carinskih službi, trgovinske olakšice, bezbednost, zaštitu prava intelektualne svojine, kao i unapređivanje kapaciteta.
Aktivno učešće u radu Foruma uzela je i delegacija Uprave carina Republike Srbije, koja je na poziv Svetske carinske organizacije održala prezentaciju na temu saradnje i podrške obaveštajnih i operativnih odeljenja u okruženju, a uz podršku odeljenja analize rizika. Srpska prezentacija će se, kao jedna od najuspešnijih, naći u priručniku SCO koji je u pripremi, kao i na sajtu te institucije.[1][1] http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=90Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB