Reforma
Reforma
7. jul 2021.

Sastanak ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa završeni su u Briselu. Srpska strana govorila je pre svega o formiranju Zajednice srpskih opština, što je predviđeno Briselskim sporazumom, a teme su bile i energetika, incidenti na Kosovu i pravosuđe. Zajedničkom trilateralnom sastanku sa Miroslavom Lajčakom prethodili su pojedinačni sastanci delegacija Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU.

Istog dana poslanici kosovske skupštine usvojili su Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici. Rezolucija je usvojena sa 89 glasova „Za”, dok nije bilo glasova protiv i uzdržanih, a poslanici Srpske liste napustili su skupštinsku salu tokom rasprave.

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4434975/razgovori-ekspertske-delegacije-beograd-pristina-brisel.html, https://kossev.info/pristina-usvojena-rezolucija-o-osudi-genocida-u-srebrenici/  Tagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB