Reforma
Reforma
8. avgust 2019.

Na sednici Vlade Srbije usvojena su predložena rešenja za izmenu Zakona o informacionoj bezbednosti. Izmene Zakona o informacionoj bezbednosti usvojene su zbog usklađivanja sa odredbama Direktive EU o merama za visok nivo bezbednosti mrežnih i informacionih sistema u Evropskoj uniji radi potpune usaglašenosti. Neke od najbitnijih izmena tiču se dopuna o informaciono – komunikacionim sistemima od posebnog značaja i tela za koordinaciju poslova informacione bezbednosti, u koja se uključuje i Narodna banka Srbije, a uzima se u obzir i novi pravni okvir za zaštitu podataka o ličnosti. Zakonom o informacionoj bezbednosti uređuju se mere zaštite od bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima, odgovornosti pravnih lica prilikom upravljanja i korišćenja informaciono-komunikacionih sistema, a određuju se i nadležni organi za sprovođenje mera zaštite, koordinaciju između činilaca zaštite i praćenje pravilne primene propisanih mera zaštite. 

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3617911/vlada-usvojila-dve-strategije-iz-oblasti-odbrane.html Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB