Reforma
Reforma
8. decembar 2017.

Šestorica pripadnika Žandarmerije (Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević) osuđena su danas u Višem sudu prvostepenom presudom na šest meseci uslovne kazne zatvora zbog zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje Andreja Vučića, brata premijera Alesandra Vučića, i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda Siniše Malog, tokom održavanja Parade ponosa 28. septembra 2014. Pošto su Vučića i Maog obezbeđivali pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ došlo je do sukoba između vojne policije i Žandarmerije. Žandarm Dragan Savić osuđen je na osam meseci zatvora, jer je osuđen i za napad na vojna lica u obavljanju službene dužnosti, dok je Rade Matić oslobođen optužbi.

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/hronika/zandarmi-osudeni-zbog-incidenta-na-paradi-ponosa-komandant-voda-osloboden-optuzbi/bfccbwb

 Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB