Reforma
Reforma
8. decembar 2017.

Nebojša Blagotić, inspektor za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave Niš, ukazao je u intervjuu za Južne vesti da je, radeći po nalogu Uprave kriminalističke policije MUP-a na predmetu koji se tiče ozbiljnih zloupotreba u niškoj privredi, tokom istrage otkriveno da podaci iz policijskih provera preko BIA i Srpske napredne stranke stižu do direktora firmi čiji se rad proverava. Ovde je dodatni problem taj što su pojedinci u BIA preko kojih su informacije curile kasnije napredovali u Agenciji te su čak postavljeni i na rukovodeća mesta, umesto da budu procesuirani. Prema njegovim rečima, ovako nešto nije doživeo u svojoj 27 godina dugoj karijeri.

Blagotić je iznenada penzionisan 2015. godine odlukom tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića. Prema njegovim rečima, on je penzionisan je samo dan nakon što je Veljoviću dostavio izveštaj o višegodišnjoj akciji koju je vodio.

Izvor: https://www.juznevesti.com/Hronika/Inspektor-niske-policije-Podaci-iz-policijskih-istraga-preko-BIA-cure-ka-SNS.sr.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB